awv turborotonde

De aanleg van de turborotonde Stayen gaat goed vooruit. Vanaf vrijdag 8 juli – start bouwverlof – kan het verkeer opnieuw vanaf de Tiensesteenweg zonder omleiding richting Sint-Truiden-centrum.

Geen omleiding tijdens het bouwverlof

Tijdens het bouwverlof zijn alle gebruikelijke rijrichtingen mogelijk. Op de Haspengouwlaan zijn er wel 2 versmalde rijstroken in elke rijrichting tussen de rotonde en de spoorwegbrug.

Werken na het bouwverlof

Na het bouwverlof (1 augustus) voert de aannemer 2 dagen voegvullingen uit op de Tiensesteenweg. Beurtelings verkeer blijft mogelijk.

Vanaf 5 augustus start de aannemer met de aanleg van de bypass voor doorgaand verkeer vanuit Tienen richting Luik. Dan rijdt het verkeer over 2 versmalde rijstroken op de Haspengouwlaan. De werken duren vermoedelijk tot begin september.

Later volgt nog de aanleg van de parallelle ventweg voor de ontsluiting van het plaatselijk verkeer, met voorafgaandelijke nutswerken

 

Opgelet: de werken zijn erg weersgevoelig. Bij slecht weer of door andere werfomstandigheden kan de planning nog wijzigen.

 

Meer informatie en vragen

Alle informatie over de werken kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/Sint-Truiden.

Heb je nog vragen? Stel ze aan het team van bereikbaarheidsadviseurs via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be.