Ten gevolge van allerlei werkzaamheden is er vanaf maandag 19 september een tijdelijke wijziging van de verkeerssituatie op een aantal plaatsen in het centrum van Sint-Truiden.

Clockemstraat
Op maandag 19 september gaan de werkzaamheden in de Clockemstraat opnieuw van start. Gedurende een periode van ongeveer één maand vernieuwen we de rioleringen in de zone tussen het kruispunt met de Grote Markt en de hoek met het Minderbroedersplein. Vervolgens worden ook de rijweg en de voetpaden vernieuwd.

Tussen de Grote Markt en het Minderbroedersplein is de Clockemstraat vanaf aanstaande maandag afgesloten voor alle verkeer. Dit betekent dat je vanuit de Sluisberg niet meer naar de Clockemstraat kunt rijden. Komende vanaf het Minderbroedersplein blijft de Clockemstraat richting Naamsevest wel bereikbaar voor uitgaand verkeer.

Het verkeer dat de Grote Markt verlaat, zal bijgevolg via de Stapelstraat en de Beekstraat dienen te rijden. In dit gedeelte van de Stapelstraat wordt de rijrichting vanaf maandag 19 september dus omgedraaid. Dit betekent dat je vanuit de Ursulinenstraat ook niet langer rechts kan afslaan, maar enkel nog rechtdoor kan rijden, de Beekstraat in.

Te voet blijven de woningen en handelszaken in de Clockemstraat uiteraard toegankelijk. Afhankelijk van de plaats waar er gewerkt wordt, kan je die bereiken via de toegang aan de Grote Markt of langs de zijde waar het gebouw van BPost zich bevindt.

Stationsstraat
De nutswerkzaamheden in de Stationsstraat zijn zo goed als afgerond. Vanaf donderdag 22 september start de aannemer met de vernieuwing van de nutsleidingen in het kruispunt Tiensesteenweg x Stationsstraat x Rijschoolstraat x Stapelstraat.

Dit kruispunt is vanaf dan tot uiterlijk eind oktober volledig afgesloten voor het verkeer. Het verkeer richting centrum leiden we om via Ziekerenweg > Olympialaan > Wildebamp > Spaansebrugstraat. In de Spaansebrugstraat kan je makkelijk de ondergrondse ‘Parking Centrum’ bereiken of verder rijden via de Naamsevest en de Luikerstraat naar de Grote Markt. De Stationsstraat is bereikbaar via het stationsplein.

Plankstraat
Ten slotte verandert er vanaf maandag 19 september ook één en ander in en rondom de Plankstraat. Die wordt omwille van werken aan twee gebouwen tijdelijk verkeersvrij. Het verkeer komende vanuit de Luikerstraat zal de Plankstraat niet meer kunnen inrijden.

In plaats daarvan stellen we de doorgang via de Groenmarkt open, om zo via de Zoutstraat weg te rijden. Ook kan je rechts de Ridderstraat inrijden (hier wordt de rijrichting omgedraaid). Op het einde van de Ridderstraat kan je op het kruispunt met de Schepen Dejonghstraat dan zowel rechts als links afslaan. We keren in het deel van de Schepen Dejonghstraat tussen de Ridderstraat en de Houtmarkt de rijrichting om.

De Plankstraat is toegankelijk voor plaatselijk verkeer vanaf de Houtmarkt. Voor fietsers en voetgangers blijft de Plankstraat wel bereikbaar vanuit het stadscentrum. Deze situatie blijft geldig tot aan de kerstvakantie.