Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) houdt je op de hoogte over de vernieuwingen aan de rotonde van Stayen in Sint-Truiden (N3). Na het bouwverlof (1 augustus) hervat de aannemer de werken aan Rotonde Stayen. De versmalde rijstroken in beide rijrichtingen tussen de rotonde en de Spoorwegbrug, blijven ook na het bouwverlof van kracht.

Na het bouwverlof

Vanaf maandag 1 augustus voert de aannemer 2 dagen voegvullingen uit op de Tiensesteenweg richting het centrum van Sint-Truiden. Beurtelings verkeer blijft mogelijk.

Vanaf 5 augustus aanleg bypass richting Luik

De aanleg van de bypass voor doorgaand verkeer vanuit Tienen richting Luik start vanaf vrijdag 5 augustus. Gemotoriseerd verkeer blijft over 2 versmalde rijstroken rijden op de Haspengouwlaan. De aanleg van de bypass duurt vermoedelijk tot begin september.

Nadien volgen nog nutswerken en de aanleg van de ventweg aan de zuidzijde van de turborotonde.

Parking Stayen uitrijden kan enkel richting rotonde

De uitrit van parking Stayen op de Haspengouwlaan gaat vanaf 5 augustus opnieuw naar zijn oorspronkelijke situatie. De parking uitrijden kan vanaf dan enkel nog richting de nieuwe turborotonde.

 

Opgelet! De werken zijn erg weersgevoelig. Bij slecht weer of door andere werfomstandigheden kan de planning nog wijzigen.

 

Vragen?

Alle informatie over de werken kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/Sint-Truiden.

Heb je nog vragen? Stel ze aan het team van bereikbaarheidsadviseurs via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be.