Door nutswerkzaamheden op woensdag 8 juni en donderdag 9 juni is de Clockemstraat tussen het Minderbroedersplein en het kruispunt met de Naamsevest en de Spaansebrugstraat tijdelijk afgesloten voor het verkeer. In de Stapelstraat worden er vanaf woensdag 8 juni plaatselijke rioleringswerken uitgevoerd. De impact op het verkeer is er eerder beperkt.

Clockemstraat
De voorbereidingswerken voor de heraanleg van de Clockemstraat zijn in volle gang. Onder de voetpaden vernieuwen we er de leidingen voor onder meer gas, water en elektriciteit.

In het gedeelte tussen de hoek met het Minderbroedersplein (Belfius-bank) en het kruispunt met de Naamsevest en Spaansebrugstraat maakt de aannemer hiervoor twee doorsteken in de rijweg. Deze werken worden uitgevoerd op woensdag 8 juni en donderdag 9 juni.

Tijdens deze twee dagen zal er overdag geen verkeer mogelijk zijn in dat stuk van de Clockemstraat. Er wordt een omleiding voorzien via het Minderbroedersplein en de Minderbroedersstraat. Vandaaruit sla je af naar de Capucienessenstraat en kan je via het Pater Damiaanhof het centrum verlaten.

Stapelstraat
Ook in de Stapelstraat werken we momenteel stevig door. In augustus starten we er met de volledige vernieuwing van de rijbaan en de voetpaden.

Hoewel de rioleringen niet vervangen worden, zullen we toch enkele huisaansluitingen herstellen en leggen we ook een aantal nieuwe rioolinspectieputten aan. We starten hiermee op woensdag 8 juni.

De hinder zal eerder lokaal zijn en bovendien wordt de huidige doorgang gegarandeerd. Voor auto’s blijft de Stapelstraat tussen het Sint-Martenplein en het kruispunt met de Beekstraat en Ursulinenstraat afgesloten.

Over de fasering, de exacte timing en de actuele verkeersafwikkelingen van deze werken, informeren wij je in onze komende nieuwsberichten.