De meeste werkzaamheden in Sint-Truiden zijn hun laatste fase ingegaan. Hoe ziet de situatie er op dit moment uit? En wat kan je de komende weken verwachten? Per project geven we hier een korte stand van zaken mee.

Luikerstraat en Heilig Hartplein
In de Luikerstraat zitten de ondergrondse werken erop. Hiermee is ook de grootste hinder van de baan. Nu gaan we verder met de heraanleg van de voetpaden en de rijweg. Hierbij zal er ook op zaterdag doorgewerkt worden.

Hamelstraat
Ook in de Hamelstraat moeten enkel nog de rijbaan en de stoepen worden vernieuwd. Dat gebeurt vanaf deze week. Hierna duurt het nog tot begin mei alvorens de Hamelstraat weer opengaat voor het autoverkeer.

Naamsesteenweg
In de Naamsesteenweg wordt er enkel nog gewerkt in de zone tussen de Kwadensteenweg en de N3 Haspengouwlaan. Momenteel gaat het om werken aan de huisaansluitingen van de riolen. Vervolgens krijgen de nutsvoorzieningen een vernieuwingsbeurt. Hierna volgt ook heraanleg van de rijweg. De werfzone van de Naamsesteenweg blijft intussen bereikbaar langs de N3 Haspengouwlaan, Rodestraat en Kwadensteenweg.

Luikersteenweg (N3e)
Het gedeelte tussen de N80 en garage Morren is klaar. In de overige zone werkt de aannemer op dit moment de stoepen af aan de even straatzijde. Over een tweetal weken verplaatsen de ploegen zich naar de overkant. Vanaf volgende week wordt ook het fietspad er heraangelegd. Aan de verkeerssituatie verandert voorlopig niets.

Brustem-Dorp
Momenteel lopen de betonwerken op de ‘straatzones’ van Brustem-Dorp op hun eind. Deze week begint de aannemer er met de aanleg van de nieuwe stoeptegels. In februari gaan vervolgens ook de rioleringswerken aan de ‘pleinzones’ van start.

Vrijheersstraat en Ovelingenstraat
In de Vrijheersstraat wordt de laatste hand gelegd aan de nutswerkzaamheden. Binnenkort beginnen we er met de aanleg van een gescheiden riolenstelsel. In de Ovelingenstraat zijn deze werken reeds aan de gang.

Begijnhof
Aan de noordoostelijke zijde van het Begijnhof worden deze week de laatste kasseien aangelegd. Ter hoogte van de doorsteek naar woonzorgcentrum ’t Meiland worden momenteel de rioolaansluitingen gemaakt. Vandaaruit gaan vervolgens ook de werken aan het wegdek van start.