De rioleringswerken in de Luikerstraat schieten goed op. In de zone tussen de Grote Markt en de Minderbroedersstraat lopen deze werkzaamheden stilaan op hun eind. Op dinsdag 26 september schuift de aannemer op naar de zone tussen de Minderbroedersstraat en de Capucienessenstraat.

Vanaf dan wordt de Luikerstraat ook aan de Schepen Dejonghstraat afgesloten voor het verkeer. Hierdoor wordt de Schepen Dejonghstraat tijdelijk doodlopend. Via de Houtmarkt blijft de Schepen Dejonghstraat bereikbaar met de wagen. Plaatselijk verkeer kan vervolgens in tegenrichting de straat weer verlaten. Parkeren blijft er mogelijk.

Doordat de Luikerstraat al eerder onderbroken werd ter hoogte van de Brustempoort, is ook de Minderbroedersstraat niet langer bereikbaar via de Luikerstraat. Langs de Clockemstraat en het Minderbroedersplein blijft de Minderbroedersstraat toegankelijk met de wagen. Via deze route kan je ook de parking van het cultuurcentrum bereiken. In de Minderbroedersstraat geldt er plaatselijk dubbelrichtingsverkeer.