Met de feestdagen die voor de deur staan, worden ook de openbare werkzaamheden in Sint-Truiden even gepauzeerd voor het kerstbouwverlof van vrijdagavond 20 december 2019 tot en met maandag 6 januari 2020.

Wat is ondertussen de stand van zaken? En wat staat er na de winterstop op het programma? Een update lees je hier.

Groenmarkt en omgeving
De archeologische opgravingen op de Groenmarkt zijn klaar. Na 6 januari moet enkel de zone vlak naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk nog onderzocht worden. Dat zal niet lang duren, omdat er niet zo diep zal moeten gegraven worden. Gelijktijdig worden op de Groenmarkt de nodige leidingen en riolen aangelegd, waarna de bovengrondse werkzaamheden van start kunnen gaan.

In de Diesterstraat zijn de rioleringswerken achter de rug en zijn ook de voetpaden nagenoeg aangelegd. Vanaf januari wordt de rijweg er voorzien van kasseien. Dat gebeurt van het kruispunt met de Beekstraat en Abdijstraat in de richting van de Groenmarkt. Terzelfdertijd worden op het Trudoplein de leidingen geïnstalleerd en begint ook de aanleg van de nieuwe trappenpartij.

De bestratingswerken aan het Trudoplein staan in februari op de planning, net als voor de Meinstraat en het kruispunt van de Groenmarkt met de Zoutstraat. De Plankstraat is begin maart aan de beurt.

En hoe zit het intussen met de toegankelijkheid? De Plankstraat blijft met de auto bereikbaar via de Ridderstraat. De werfzone van de Dieserstraat en de Groenmarkt zijn tot nader order afgesloten voor de wagen. Tijdens de kerstvakantie wordt de Beekstraat (tussen de Zoutstraat en de Abdijstraat) wel opnieuw opengesteld voor verkeer.

Vissegatstraat
Hier zijn de rioleringswerken goed gevorderd, net als de aanleg van de nutsvoorzieningen. De laatste leidingen worden na Nieuwjaar geplaatst. Vervolgens worden de rioleringsaansluitingen voor de huizen gemaakt en starten ook de bovengrondse werkzaamheden. Bedoeling is om rond de zomer klaar te zijn in de Vissegatstraat.

Tijdens het bouwverlof zorgt de aannemer ervoor dat de werf er proper bijligt en dat de straat – en de woningen – te allen tijde te voet toegankelijk zijn. Voor gemotoriseerd verkeer blijft de Vissegatstraat afgesloten. De Clement Cartuyvelsstraat, Slachthuisstraat, Nieuwpoort en Schurhoven blijven wel met de wagen bereikbaar.

Zo ben je meteen mee. Hoe dan ook is het centrum goed toegankelijk tijdens het eindejaar. Kom dus zeker je feestinkopen doen bij de Truiense handelaars. Parkeren kan onder meer gratis op de Veemarkt (Sint-Jansstraat) of de ondergrondse parking van Gazo (toegang via Tiensesteenweg). Vanaf de Veemarkt brengt een elektrisch busje je zelfs gratis naar de binnenstad en terug.