De rioleringswerken aan de Naamsesteenweg tussen de Olympialaan en Kwadesteenweg schuiven verder op richting de Sint-Pieterskerk. Om de voortgang van de werf te versnellen, starten vanaf maandag 28 augustus 2017 gelijktijdig rioleringswerken in het gedeelte van de Naamsesteenweg tussen de Olympialaan en het kruispunt van de Spaansebrugstraat/Naamsevest.

Het parkeerverbod in de straat wordt hiervoor uitgebreid naar de hele werfzone tussen de Kwadesteenweg en het kruispunt van de Spaansebrugstraat/Naamsevest.

Het parkeerverbod geldt vanaf maandagochtend 28 augustus om 7u. Bewoners wordt gevraagd om hun wagen uit de desbetreffende werfzone te verplaatsen. Parkeren kan op de voorbehouden plaatsen op de parking van het zwembad. Bewoners, ook die met een garage of inrit, kunnen een parkeerkaart afhalen in de Parkeerwinkel in de Minderbroedersstraat 29.

De rioleringswerken in het deel van de Naamsesteenweg aan de kant van het centrum, die nu maandag starten, duren ongeveer een viertal weken. Aansluitend volgt de heraanleg van de weg. Hiervoor heeft de aannemer als alles goed gaat acht weken nodig.

Tijdens deze werken wordt ook het kruispunt van de Naamsesteenweg met de Broekstraat afgesloten. De Broekstraat in- en uitrijden kan dan enkel via de Olympialaan. Zodra de rioleringswerken de Kwadesteenweg bereiken, zal het kruispunt met de Naamsesteenweg tijdelijk worden gesloten. Vermoedelijk gebeurt dit eind september.