awv turborotonde

Eind april is de aannemer gestart met de eerste fase van de effectieve aanleg van de turborotonde. De werkzaamheden aan zuidkant Tiensesteenweg starten vermoedelijk 20 juni (fase 2).

Als alles volgens plan verloopt, kunnen vanaf maandag 20 juni de werken aan de Tiensesteenweg richting het centrum van Sint-Truiden starten (zuidkant). In de loop van volgende week volgt een nieuwe update waarin Agentschap Wegen en Verkeer deze fasewissel definitief bevestigt.

Hoe verloopt het verkeer in fase 2?

Gemotoriseerd verkeer gebruikt de turborotonde. Afslaan richting het centrum van Sint-Truiden is niet mogelijk. Om het centrum te bereiken volgt verkeer een omleiding via de Haspengouwlaan en de Montenakenweg.

Fietsers en voetgangers maken vanaf dan trouwens ook gebruik van de nieuwe fietspaden rond de turborotonde. De fietsomleiding komt dus te vervallen vanaf de start van fase 2.

turborotonde - verkeer fase 2

Meer informatie en vragen

Alle informatie over de werken kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/Sint-Truiden.

Nog vragen? Contacteer de bereikbaarheidsadviseur van Agentschap Wegen en Verkeer via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of bel 0465 09 40 84 (tijdens de kantooruren).