Vanaf vrijdagavond 18 december nemen de bouwvakkers even rust en wordt er twee weken niet gewerkt. Tijdens de kerstvakantie staat alles in het teken van de gezelligheid van het eindejaar. We plaatsten daarom ook dit jaar een kerstboom op de Grote Markt, te midden van de werfzone.

De winkels, horecazaken en woningen op de Grote Markt zijn tijdens de kerstvakantie perfect te voet bereikbaar. We garanderen dat de stoepen er net en verzorgd bijliggen. We voorzien daarom steeds een verharde zone van minstens 2,5 meter breed.

Grote Markt
Vanaf 5 januari 2016 vliegen we er opnieuw in. De platines of nieuwe straatstenen op het binnenplein worden verder ingelegd. Tussen deze zone en de gevels plaatsen we ook het grindkoffer. Dit zorgt ervoor dat het regenwater langzaam doorheen de bodem sijpelt.

Aan de zijde van de Korensteeg koppelen we eerst nog de gebouwaansluitingen aan de leidingen voor onder andere gas, water en elektriciteit. Hier starten we daarom een week later met de onderbouwingswerken van de voetpaden.

In de tweede helft van januari beginnen we dan aan de bouw van de vaste terrassen. We zien er op toe dat de verschillende aannemers hun projecten onderling nauwkeurig afstemmen, zodat de panden rondom de Grote Markt steeds bereikbaar blijven.

Stapelstraat
In het bovenste deel van de Stapelstraat wordt eind januari de rijweg opgebroken voor de vernieuwing van de rioleringen. Enkel de kasseien maken plaats, de tijdelijke voetpaden blijven toegankelijk.

Zodra deze ingrepen rond zijn, beginnen we met de definitieve heraanleg van het stuk Stapelstraat tussen de Beekstraat en de Grote Markt. In de loop van het voorjaar starten vervolgens ook de voorbereidende werken in de rest van de straat. Over de precieze timing hiervan geven we snel meer info.

Dankuwel voor uw begrip voor de hinder die de werken veroorzaken.
Prettige feestdagen en tot binnenkort!