Op maandag 5 maart gaan er werkzaamheden van start aan de Gazometerstraat. Die wordt heringericht tot fietsstraat.

Dat moet de mobiliteitssituatie beter afstemmen op de nieuwe school. Die maakt onderdeel uit van het Gazometersite. Die brengt heel wat extra activiteiten met zich mee. Daarom krijgt de straat ook ondergronds een vernieuwingsbeurt. 

In een eerste fase vervangen we de nutsvoorzieningen voor onder meer gas, water en elektriciteit. Samen met de Gazometerstraat wordt eveneens een deel van de stationsparking (dat nu als werfzone dienstdoet) heraangelegd. Dat heeft te zeer te lijden gehad onder de werfactiviteiten.

Omleiding 
Vanaf het begin van de werkzaamheden wordt de Gazometerstraat afgesloten voor de wagen. Voor het verkeer naar het station, is er een omleiding voorzien via de Tiensesteenweg, Rijschoolstraat, Toekomststraat en Prins Albertlaan. Wegrijden kan nog altijd via de rechtse route van de stationsparking.

Als alles volgens plan verloopt, moeten de nutswerken vóór 1 september klaar zijn. Nadien volgt de rioleringsaanleg en ten slotte ook de heropbouw van de rijbaan. Over de verdere timing houden we je op de hoogte in een volgend nieuwsbericht.