Morgen starten de bouwwerken op de Gazometersite in de stationsbuurt. Dit is het grootste stadsvernieuwingsproject dat het stadsbestuur realiseert.

Vanaf maandag 3 oktober 2016 wordt het verkeer rondom de werfzone omgeleid via een aantal alternatieve routes. De belangrijkste wijziging in de verkeerssituatie is dat de Gazomerstraat verandert van rijrichting. Wagens moeten vanaf de start van de werkzaamheden de Gazometerstraat inslaan via de Tiensesteenweg en dus niet meer zoals vroeger langs de Prins Albertlaan.

Voor het bus- en autoverkeer wordt er een omlegging voorzien via de parking langs het station. Je kan via de achterste rijstrook – die zich het dichtst tegen het station bevindt – naar de Tiensesteenweg rijden. De eerste rijstrook – die vlak naast de site ligt – wordt voorbehouden voor werfverkeer.

Met deze regeling gaan er op de stationsparking zo’n 45 parkeerplaatsen verloren. Door de nabijgelegen stalplaats van De Lijn tijdelijk om te vormen tot parkeerzone, worden die wel ruimschoots gecompenseerd. Deze parking is te bereiken vanuit de Tiensesteenweg. Voor de veiligheid wordt er vanop de parking van de vroegere stalplaats van De Lijn een voetgangersuitgang aangelegd die uitgeeft op het perron van het station, zodat de treinreizigers snel toegang hebben tot het perron.