Vanaf vrijdag 20 januari kan je de Grote Markt opnieuw verlaten via de Clockemstraat. Die is dan terug gedeeltelijk toegankelijk voor het verkeer. Hieronder zetten we deze en een aantal andere belangrijke omleidingsroutes voor je op een rijtje. 

Grote Markt verlaten via Clockemstraat
Het gedeelte van de Clockemstraat tussen de Grote Markt en het Minderbroedersplein is vanaf vrijdag 20 januari opnieuw toegankelijk voor het verkeer.

Vanaf dan kan je de Grote Markt verlaten via de Clockemstraat en doorrijden naar het Minderbroedersplein. Vervolgens kan je via de Minderbroedersstraat, de Capucienessenstraat en het Pater Damiaanhof de stad verlaten. (blauwe route op de kaart)

Enkelrichtingsverkeer Spaansebrugstraat
Het gedeelte van de Clockemstraat tussen het Minderbroedersplein en de Naamsevest wordt momenteel nog heraangelegd en blijft dus onderbroken. Ook het kruispunt tussen de Clockemstraat, Spaansebrugstraat, Naamsesteenweg en Naamsevest wordt vernieuwd.

Intussen blijft de Spaansebrugstraat steeds bereikbaar vanuit de Naamsevest. Zolang er gewerkt wordt (tot eind februari), geldt er in de Spaansebrugstraat enkelrichtingsverkeer naar de Ziekerenweg.

Om vanuit de Spaansebrugstraat naar het centrum te rijden, volg je een omleiding via de Wildebamp, Olympialaan, Lepelstraat en Kwadesteenweg. (groene route op de kaart)

Omleiding Stapelstraat vanuit Tiensesteenweg
Omwille van de werken ter hoogte van de hoek van de Stapelstraat met de Tiensesteenweg, is dit kruispunt onderbroken en geldt er een omleiding om het centrum te bereiken.

Vanuit richting ‘Stayen’ volg je de bewegwijzering ‘Centrum’ om via de Gazometerstraat, Prins Albertlaan, Zoutstraat en Breendonkstraat naar de Stapelstraat en de Grote Markt te rijden. (oranje route op de kaart).

Adviesroute naar zwembad vanuit Nieuwerkerken / Herk-de-Stad
Wil je komende vanuit Nieuwerkerken of Herk-de-Stad naar het zwembad, volg je best een omleidingsroute.

Vanuit de Prins Albertlaan ga je naar de Tiensesteenweg. Je rijdt vervolgens door naar de rotonde aan ‘Stayen’ en neemt er de derde afslag naar de Haspengouwlaan. Ter hoogte van de verkeerslichten aan de Belgische Fruitveiling (BFV) draai je links af de Montanakenweg in, langs waar je de Olympialaan en dus het zwembad kan bereiken.