Begin augustus ging de geplande heraanleg van Melveren-Centrum van start. In een eerste fase werden de 102 plantengaten tussen de rijweg en de fietspaden gedicht.

Nu deze werken achter de rug zijn, krijgt ook de beschadigde rijweg vanaf maandag 12 september een grondige opknapbeurt. Het wegdek wordt plaatselijk hersteld, waarna er over de volledige lengte een nieuwe toplaag in asfalt komt.

Verloop van de werkzaamheden
Er wordt afwisselend gewerkt aan telkens één helft van de rijweg, zodat Melveren-Centrum steeds bereikbaar blijft voor het verkeer.

Van maandag 12 september tot en met vrijdag 16 september werken we aan de zijde van de oneven huisnummers. Van maandag 19 september tot en met vrijdag 23 september is de overkant van de straat aan de beurt.

Verkeersafwikkeling
Gedurende de periode van de werkzaamheden wordt er in Melveren-Centrum tijdelijk enkelrichtingsverkeer ingevoerd. Dat verloopt van de Hasseltsesteenweg in de richting van de Diestersteenweg. Het verkeer vanuit de Diestersteenweg wordt omgeleid langs de Speelhoflaan, Schurhoven en de Hasseltsesteenweg.

Uiteraard zijn we voor de bovenstaande timing aangewezen op gunstige weersomstandigheden. Moest de planning om de één of andere redenen nog wijzigen, dan brengen wij je hierover op de hoogte via een volgend nieuwsbericht.