Vanaf dinsdag 24 mei wordt de Stapelstraat tot het einde van de week afgesloten voor het verkeer. Er wordt een tijdelijke omleiding ingelegd langs Sint-Anneke. De Gootstraat en het Sint-Martenplein blijven bereikbaar via de Breendonkstraat.

Na enkele weken zijn we flink opgeschoten met de voorbereiding voor de verdere heraanleg van de Stapelstraat. Hierbij vernieuwen we op de voetpaden de leidingen voor onder meer gas, water, elektriciteit en telecommunicatie.

Vanaf deze week werken we in de zone tussen de Breendonkstraat en Sint-Anneke. We pakken de stoep aan langs de even huisnummers. Pas wanneer die na ongeveer drie weken klaar is, nemen we de overkant onder handen.

Bijgevolg zal de verkeerssituatie vanaf dinsdag 24 mei voor enige tijd wijzigen. Tot het einde van deze week wordt de Stapelstraat vanaf de kruising met Sint-Anneke afgesloten voor het verkeer.

Hierbij blijft het mogelijk om af te slaan naar Sint-Anneke. Ook de Gootstraat is steeds toegankelijk, maar dan enkel via de Breendonkstraat. Ook het Sint-Martenplein blijft langs daar bereikbaar.

Via de Gootstraat kunnen chauffeurs ook afslaan naar de Ursulinenstraat en op die manier het bovenste deel van de Stapelstraat bereiken. Van daaruit rijden ze naar de Grote Markt of verlaten ze het centrum via de Clockemstraat.