wegeniswerken

 Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal vanaf maandag 13 juni gedurende vier opeenvolgende nachten renovatiewerkzaamheden uitvoeren op de Noordoostelijke Omleiding (N80) in Sint-Truiden.  

Nacht van maandag 13 juni op dinsdag 14 juni
Nacht van dinsdag 14 juni op woensdag 15 juni
Waar?
Gedurende deze periode wordt het wegdek in beide richtingen gerenoveerd op het gedeelte van de Noordoostelijke Omleiding (N80) tussen het kruispunt met de Hasseltsesteenweg (N722) en het kruispunt met de Tongersesteenweg (N79).

Verkeersafwikkeling
Het verkeer zal steeds op één rijstrook kunnen blijven rijden. Enkel tijdens de nacht van dinsdag 14 juni op woensdag 15 juni zal het niet mogelijk zijn om links af te slaan naar zowel de Tongersesteenweg als de Hasseltsesteenweg.

Nacht van woensdag 15 juni op donderdag 16 juni
Nacht van donderdag 16 juni op vrijdag 17 juni
Waar?
Tijdens deze twee opeenvolgende nachten wordt in beide richtingen het wegdek vernieuwd op een deel van de Naamsesteenweg (N80). De werken situeren zich vanaf de kruising met de Haspengouwlaan (N3 – Omleiding Brussel-Luik) tot net voor de Kapelstraat.

Verkeersafwikkeling
Voor het verkeer dat naar Gingelom rijdt, zal steeds één rijstrook voorbehouden blijven. Bestuurders die richting Sint-Truiden gaan, worden omgeleid via de Kapelstraat en de Lichtenberglaan.
Tijdens de werkzaamheden zal het kruispunt met de Haspengouwlaan (N3 – Omleiding Brussel-Luik) onderbroken zijn. Er is een omlegging voorzien via de Luikersteenweg (N3e – Omleiding Brussel-Luik).

Nacht van donderdag 16 juni op vrijdag 17 juni
Waar?
Op het einde van de week wordt ook het wegdek op de Industrielaan heraangelegd, en dit tussen het kruispunt met de Tongerstesteenweg en dat met de Nijverheidslaan.

Verkeersafwikkeling
Tijdens de nacht van donderdag 16 juni op vrijdag 17 juni is deze parallelle ventweg van de Noordoostelijke Omleiding niet toegankelijk voor het verkeer.

Deze planning is steeds afhankelijk van de weersverwachtingen. Indien de planning door onvoorziene omstandigheden zou wijzigen, houden wij u hierover op de hoogte in een volgend nieuwsbericht.