Vandaag, vrijdag 16 juni, stellen we de Tiensesteenweg om 22u weer open voor het verkeer. Zowel de Stapelstraat als de Rijschoolstraat zijn dan terug bereikbaar via de Tiensesteenweg.

Gelijktijdig wordt de Stationsstraat afgesloten voor doorgaand verkeer om hier vanaf maandag 19 juni te starten met de riolerings- en wegeniswerken.

Stationsstraat
Tijdens de eerste fase van de heraanleg van de Stationsstraat wordt enkel gewerkt in het deel tussen de Tiensesteenweg en de Leopold II straat. Deze zone is vanaf maandag 19 juni niet meer met de wagen toegankelijk.

Ook het kruispunt van de Stationsstraat met de Leopold II straat valt binnen de werkzone, waardoor het niet mogelijk is om de Stationsstraat in te rijden via de Leopold II straat.

In zowel het deel van de Leopold II straat tussen de Molenstraat en de Stationsstraat als het deel tussen de Stationsstraat en de Koningin Astridstraat geldt er vanaf maandag 19 juni plaatselijk dubbelrichtingsverkeer. Elk stuk van de straat is dan namelijk doodlopend ter hoogte van de werfzone in de Stationsstraat.

In de Stationsstraat zelf, tussen de Leopold II straat en Prins Albertlaan, is parkeren tijdens de eerste fase van de werken nog mogelijk. Dit deel van de straat is zolang ook in beide richtingen bereikbaar voor plaatselijk verkeer (vanaf en naar het station).

Deze situatie geldt echter maar voor een tweetal weken, omdat de aannemer de rioleringen nadien verder heraanlegt in de richting van het station. De werfzone is dan ook hier verkeers- en parkeervrij.

Bouwverlof
Op maandag 10 juli zullen de werkzaamheden even stilvallen voor de jaarlijkse zomerstop. We zorgen er wel voor dat de werfzone er tijdens het bouwverlof veilig en netjes bijligt. Ook zal de werfzone zolang toegankelijk zijn voor het plaatselijk verkeer.

Op dinsdag 1 augustus gaan de werken dan opnieuw van start. Vóór het zover is, brengen wij je opnieuw op de hoogte over de verdere planning.