De werkzaamheden op het Heilig Hartplein en de Luikerstraat gaan vanaf maandag 15 mei een nieuwe fase in. Dit zal ook enkele plaatselijke verkeerswijzigingen met zich meebrengen. 

Heilig Hartplein
Op maandag 15 mei starten de voorbereidende werken op het Heilig Hartplein voor de aanleg van de nieuwe rioleringen. Daarom worden de Ridderstraat en de Plankstraat ter hoogte van het Heilig Hartplein afgesloten voor het verkeer.

De Plankstraat blijft voor bewoners en bezoekers wel bereikbaar via de Houtmarkt. De Ridderstraat inrijden kan via de Schepen Dejonghstraat. Zowel in de Plankstraat als de Ridderstraat is er daarom plaatselijk dubbelrichtingsverkeer mogelijk.

Om de verkeersafwikkeling vlot te laten verlopen, wordt de rijrichting in de Hamelstraat ook tijdelijk omgedraaid. Wanneer je de Ridderstraat indraait vanuit de Schepen Dejonghstraat, kan je dan weer eenvoudig wegrijden via de Hamelstraat.

Luikerstraat 
In het deel van de Luikerstraat tussen het Heilig Hartplein en de Minderbroedersstraat zitten de nutswerkzaamheden er intussen op. Hierdoor is er in de Luikerstraat opnieuw doorgaand verkeer mogelijk naar de Grote Markt.

Op maandag 15 mei schuiven de nutswerkzaamheden op naar een deel van de Minderbroedersstraat. Die wordt tussen de Luikerstraat en de Capucienessenstraat afgesloten voor het verkeer.

Gelijktijdig worden ook in het deel van de Luikerstraat tussen de Minderbroedersstraat en de Schepen Dejonghstraat de nutsleidingen vernieuwd. Deze werken situeren zich enkel aan de stoepen en de parkeerstroken, waardoor het verkeer in de Luikerstraat bijna geen hinder zal ondervinden.