Meteen na carnaval, op dinsdag 9 februari, wordt het kruispunt van de Luikerstraat met het Heilig Hartplein en de Grote Markt tijdelijk onderbroken voor het verkeer. In deze zone koppelen we dan de rioleringsleidingen aan de aansluitingspunten van de gebouwen.

Hierdoor is er in de Luikerstraat enkel verkeer mogelijk tot en met het kruispunt met de Minderbroedersstraat. Verderop in de straat (richting de Grote Markt) wordt er voor de duur van de werken een verkeers- en parkeerverbod ingevoerd. De doorgang door fietsers en voetgangers blijft mogelijk.

In de zone tussen de Schepen Dejonghstraat en de Minderbroedersstraat voorzien we drie tot vier tijdelijke parkeerplaatsen, waar automobilisten met een parkeerkaart maximaal een half uur kunnen parkeren.

Vanaf begin maart, zodra deze werken zijn afgerond, herstellen we de rijweg tijdelijk met een laag asfalt. Zo kan het verkeer komende van de Luikerstraat opnieuw afbuigen naar de Plankstraat.

Rond het midden van april gaan we dan verder met de definitieve heraanleg van de verbindingsstrook van de Grote Markt met de Luikerstraat. We plaatsen de nieuwe straat- en boordstenen, waardoor de doorgang opnieuw onderbroken zal zijn. De bestratingswerken nemen ongeveer vijf weken in beslag. Ook tijdens deze periode is er in de Luikerstraat geen verkeer mogelijk vanaf de kruising met de Minderbroedersstraat tot aan de Grote Markt.

 

 

 

 

 

We hopen dat we u met deze informatie van dienst konden zijn. Intussen verontschuldigen we ons voor het tijdelijke ongemak en danken u voor uw begrip.