De heraanleg van het op- en afrittencomplex nadert stilaan het orgelpunt. Nadat in augustus al de volledige noordkant werd vernieuwd (zijde centrum), zal dat binnen enkele weken ook voor de zuidkant zo zijn (zijde Bevingen).

Sinds begin september heeft de aannemer er de op- en afrit heraangelegd, met inbegrip van de riolering, en een dubbelrichtingsfietspad voorzien op de N3 in de richting van Luik, gescheiden van de rijweg met betonnen jerseys. Het betreft een tijdelijk fietspad, in afwachting van de aanleg van een fietsverbinding tussen Stayen en Brustem. En ook de rijweg van de N80, vanaf de brug richting Bevingen, is ondertussen volledig aangelegd.

Afwerking middenberm en asfaltwerken met beurtelings verkeer
De komende twee weken staan de laatste loodjes op het programma. De aannemer zal deze week de middengeleider en de fietsoversteekplaats afwerken, en volgende week de onder- en toplaag asfalt plaatsen op de N80 richting het centrum.

Door die werkzaamheden zal vanaf morgen, donderdag 5 november, het verkeer op de N80 beurtelings voorbij de werfzone moeten rijden, aan de hand van tijdelijke werflichten. Tijdens de spits en buiten de werkuren kan het verkeer probleemloos zonder lichten passeren.

Zowel de asfaltwerken als het aanbrengen van de markeringen zijn weersgevoelig. Daardoor kan de planning nog wat opschuiven. Maar zonder weerverlet of onvoorziene omstandigheden zullen we vrijdag 13 november het volledige op- en afrittencomplex kunnen openstellen voor verkeer.

Tot dan blijft de op- en afrit en het fietspad aan de kant van Bevingen nog even afgesloten. Op de N3 zijn daarentegen opnieuw alle rijstroken beschikbaar.

Meer info?