Op donderdag 9 februari is er een militaire parade op de Grote Markt. Hierdoor is de Grote Markt parkeer- en verkeersvrij sinds deze ochtend tot en met vrijdag 10 februari om 15u. Hier vind je een overzichtje van de belangrijkste verkeersomleidingen en de parkeersituatie in het stadscentrum. 

Verkeersafwikkeling Luikerstraat
Het verkeer van de Luikerstraat wordt afgeleid via de Groenmarkt van woensdag 8 februari om 7u tot vrijdag 10 februari om 15u.

Tijdens de repetities (op woensdag 8 februari tussen 14u en 17u en tussen 19u30 en 22u) en tijdens de plechtigheid zelf (op donderdag 9 februari tussen 18u en 21u) wordt het verkeer van de Luikerstraat afgeleid via de Minderbroedersstraat.

Verkeersafwikkeling Diesterstraat
Het verkeer van de Diesterstraat wordt van woensdag 8 februari om 7u tot vrijdag 10 februari om 15u afgeleid via de Zoutstraat.

Tijdens de repetities (op woensdag 8 februari tussen 14u en 17u en tussen 19u30 en 22u) en tijdens de plechtigheid zelf (op donderdag 9 februari tussen 18u en 21u) wordt het verkeer van de Diesterstraat afgeleid via de Breendonkstraat.

Verkeersafwikkeling Stapelstraat
Het verkeer van de Stapelstraat wordt van woensdag 8 februari om 7u tot vrijdag 10 februari om 15u afgeleid via de Clockemstraat, het Minderbroedersplein, de Capucienessenstraat, het Pater Damiaanhof en de Naamsevest.

Het verkeer dat de Stapelstraat verlaat via de Beekstraat, dient vervolgens (linksaf) weg te rijden via de Zoutstraat.

Parkeersituatie 
De buitenzijde van de Groenmarkt is parkeervrij op woensdag 8 februari van 13u tot middernacht en op donderdag 9 februari van 16u tot middernacht.

De binnenzijde van de Groenmarkt is parkeervrij op donderdag 9 februari van 16u tot middernacht.

Het gedeelte van de Diesterstraat tussen de Abdijstraat en de Grote Markt is parkeervrij op woensdag 8 februari van 13u tot middernacht en op donderdag 9 februari van 16u tot middernacht.

Het Minderbroedersplein, het gedeelte van de Minderbroedersstraat tussen de Capucienessenstraat en het Minderbroedersplein en de parking van het cultuurcentrum zijn parkeervrij op donderdag 9 februari van 16u tot middernacht.

Het gedeelte van de Zoutstraat tussen de Grote Markt en de Beekstraat is parkeervrij op woensdag 8 februari van 7u tot 17u en op donderdag 9 februari van 16u tot middernacht.