Vanaf begin augustus zullen we een aantal hoogdringende werken uitvoeren aan het rioleringsstelsel in de Schepen Dejonghstraat. Het gaat om plaatselijke herstellingen, die zo’n twee weken zullen duren. Aansluitend gaan er ook werkzaamheden van start in de Hamelstraat.  

Schepen Dejonghstraat
Hoewel de heraanleg van de Schepen Dejonghstraat na 2018 op de planning staat, zijn we nu al genoodzaakt een aantal dringende herstellingen uit te voeren.

Vanaf begin augustus zullen we daarom de verzakking aan de riool herstellen in het gedeelte van de Schepen Dejonghstraat tussen de Houtmarkt en Ridderstraat. Zo kan verdere beschadiging voorlopig vermeden worden.

Deze werken zullen een tweetal weken in beslag nemen. Zolang is de zone van de Schepen Dejonghstraat tussen de Houtmarkt en Ridderstraat verkeers- en parkeervrij.

Vanaf de Houtmarkt worden automobilisten omgeleid via de Hamelstraat en Ridderstraat. Voor voetgangers en fietsers blijft de Schepen Dejonghstraat over de volledige lengte bereikbaar.

Hamelstraat
Aansluitend krijgt ook de Hamelstraat een grondige vernieuwingsbeurt. De heraanleg van de straat zou normaal deze week van start zijn gegaan, maar de hoogdringende werkzaamheden in de Schepen Dejonghstraat kregen voorrang.

Als die achter de rug zijn, worden de nutsvoorzieningen (voor onder meer gas, elektriciteit en telecommunicatie) in de Hamelstraat vernieuwd. Hierbij maakt de verouderde straatverlichting plaats voor moderne ledlampen. Die komen netjes tegen de gevels te zitten. Ten slotte worden ook de rijweg en de stoepen heraangelegd.

De werken in de Hamelstraat zijn gepland voor eind augustus en zullen bijna vier maanden duren. In die periode is de Hamelstraat afgesloten voor verkeer. Parkeren is er zolang ook niet mogelijk. Voor voetgangers en fietsers blijft de Hamelstraat wel toegankelijk.