Met de plaatsing van de stoeptegels leggen we vanaf woensdag 24 februari de laatste hand aan het randgebied van de Grote Markt tussen het Minderbroedersplein en de Stapelstraat. Eén dag later starten ook de voorbereidingen voor de bouw van de winterterrassen tussen de Stapelstraat en de Zoutstraat.   

Aanleg voetpad tussen Minderbroedersplein en Stapelstraat
Vanaf woensdag 24 februari wordt op de Grote Markt de blauwe antislip hardsteen aangelegd voor de gebouwen aan de voetgangersstrook tussen het Minderbroedersplein en de Stapelstraat. We starten aan de hoek met het Minderbroedersplein en schuiven vandaaruit op richting het kruispunt met de Stapelstraat.

De doorgang tussen de Grote Markt en het Minderbroedersplein blijft toegankelijk. We voorzien steeds een bewandelbare zone, zodat er voetgangersverkeer mogelijk is tussen de Stapelstraat en het Minderbroedersplein. Via bruggetjes houden we de woningen en handelszaken ook bereikbaar. Deze werken duren nog tot eind volgende week, wanneer dit deel van de Grote Markt volledig klaar is.

Graafwerken winterterrassen tussen Stapelstraat en Zoutstraat
Op donderdag 25 februari starten de graafwerken voor de terrasbouw aan de verbindingsstrook tussen de Stapelstraat en de Zoutstraat. Wandelaars kunnen vlot passeren op een afstand van 6 meter van de gevels. Bovendien blijven de panden toegankelijk via tijdelijke werfconstructies. Voor je eigen veiligheid vragen we wel om niet tussen de graafmachines te wandelen.

Kruispunt Luikerstraat – Grote Markt weer toegankelijk
Bij gunstige weersomstandigheden brengen we op vrijdag 26 februari een tijdelijke laag asfalt aan over het wegdek aan het kruispunt tussen de Luikerstraat en de Grote Markt. Hierdoor wordt op zaterdag 27 februari na de wekelijkse zaterdagmarkt de Luikerstraat opnieuw volledig opengesteld voor het verkeer.