De Naamsesteenweg is op 4 juli helemaal klaar. Vanaf dan wordt de straat volledig opengesteld voor het autoverkeer en zal je dus opnieuw kunnen doorrijden in de richting van de N3 Haspengouwlaan. Om de toekomstige verkeersafwikkeling vlotter te laten verlopen, verandert op 31 mei ook de voorrangsregeling aan de Clockemstraat.

Intussen zijn de verbeteringen in de binnenstad in een finaal stadium terechtgekomen. Ook de Naamsesteenweg is over een maand klaar. Tussen de Naamsevest en de N3 Haspengouwlaan werd de straat van onder tot boven heraangelegd. De Naamsesteenweg is onder meer uitgerust met nieuwe riolen en nutsleidingen. Verder kregen ook het wegdek en de stoepen een opfrisbeurt.

Op 4 juli gaat de volledige Naamesteenweg weer open voor het verkeer. Momenteel kunnen wagens al vanuit de Naamsevest tot aan de Kwadensteenweg rijden. Na de openstelling is het ook mogelijk om verder te rijden in de richting van de N3 Haspengouwlaan.

Zodra de Naamsesteenweg weer opengaat voor de wagen, zal ook de verkeersafwikkeling aan de rand van onze binnenstad opnieuw vlotter kunnen verlopen. Om de uitstroom vanaf de Grote Markt richting Clockemstraat te vergemakkelijken, verandert nu al de voorrangsregeling op de Naamsevest. Vanaf 31 mei heb je weer voorrang als je vanuit de Clockemstraat komt. Vandaaruit zal je zo sneller rechtdoor kunnen naar de Naamsesteenweg.