Op donderdag 3 mei gaan de asfalteringswerken in de Rellestraat opnieuw van start. We werken beurtelings aan telkens één rijweghelft. Zo kan er ook tijdens de werkzaamheden nog verkeer door de Rellestraat.

We beginnen aan de zijde van de oneven huisnummers (de kant waar onder meer VCST zich bevindt). Hier breken we op donderdag 3 mei het oude wegdek op. Op vrijdag 4 mei wordt er een nieuwe asfalteringslaag aangelegd. De week nadien is de andere straathelft aan de beurt. Het oude asfaltdek wordt verwijderd op maandag 7 mei. Op dinsdag 8 mei krijgt de rijweg een nieuwe toplaag.

Verkeer
Tijdens de asfalteringswerken blijft de Rellestraat gedeeltelijk bereikbaar voor het verkeer. Auto’s kunnen rijden op de rijweghelft waar er op dat moment niet gewerkt wordt, maar alleen in de richting van de Tongersesteenweg naar de Noordoostelijke Omleiding. Het verkeer uit de andere richting kan via de Noordoostelijke Omleiding de Tongersesteenweg bereiken (via het volgende kruispunt met verkeerslichten). Ook in het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 mei blijft deze omleiding van kracht.

We zorgen ervoor dat de bedrijven in de Rellestraat maximaal toegankelijk blijven. Enkel op het moment dat de werken aan een betreffend terrein passeren, zal dat even niet geval zijn. Tijdens de opbraakwerken (op 3 en 7 mei) neemt dat slechts een kwartiertje in beslag. Bij het aanbrengen van de nieuwe asfaltlagen (op 4 en 8 mei) duurt dat ongeveer twee à drie uur (in functie van de droogtijd van het asfalt).

Weersomstandigheden
Hou er ten slotte rekening mee dat de bovenstaande planning onder andere afhangt van gunstige weersomstandigheden. Als er zich noemenswaardige wijzigingen moesten voordoen, verneem je dat in een volgend nieuwsbericht.